Mombu the Computer Design Forum sponsored links

Go Back   Mombu the Computer Design Forum > Computer_Design > Deleting White Box Background
User Name
Password
REGISTER NOW! Mark Forums Read

sponsored links


Reply
 
1 12th March 12:05
erica_d_emery
External User
 
Posts: 1
Default Deleting White Box Background


I posted a similar message a few days ago, but then seemed to answer my own question w/ some digging around. But, the problem has resurrected and my previous solution is not working!

When I have a graphic that has a "white box" or background, and I make the white "transparent" by using the magic erase tool, the "white" still appears when I place it on a colored background in PageMaker. I even checked the box that says "save transparency" when you "save as."

What am I doing wrong? How do I eliminate the white box? Is it something in the layers? Help!

Thank you,

Erica Emery
  Reply With Quote


  sponsored links


2 12th March 12:05
elena murphy
External User
 
Posts: 1
Default Deleting White Box Background


Is the background white or transparent when you reopen the image in Elements?
  Reply With Quote
3 12th March 12:05
elena murphy
External User
 
Posts: 1
Default Deleting White Box Background


What format are you saving as?
  Reply With Quote
4 12th March 12:05
erica_d_emery
External User
 
Posts: 1
Default Deleting White Box Background


It reopened as transparent (the check marks were in the background).
  Reply With Quote
5 12th March 12:05
erica_d_emery
External User
 
Posts: 1
Default Deleting White Box Background


I tried TIFF....that's what gives you the "save transparency" option. But I also tried JPEG and BMP.
  Reply With Quote
6 12th March 12:05
elena murphy
External User
 
Posts: 1
Default Deleting White Box Background


Funky. I'd have to say the problem might be on the PageMaker side then. It sounds like Elements is making the background transparent as expected. You could try opening it in another application to see if the transparency is retained there. BTW, TIFF is the way to go. JPEG and BMP don't really support transparency. Unfortunately I don't know PM very well so if the problem is happening there I don't have any suggestions.
  Reply With Quote
7 12th March 12:05
erica_d_emery
External User
 
Posts: 1
Default Deleting White Box Background


Funky is right! It worked fine the other day with the Ford logo I was using. I tried placing today's logo in Microsoft Word....same problem. Thanks for trying to help me!
  Reply With Quote


  sponsored links


Reply


Thread Tools
Display Modes




Copyright 2006 SmartyDevil.com - Dies Mies Jeschet Boenedoesef Douvema Enitemaus -
666