Mombu the Microsoft Forum sponsored links

Go Back   Mombu the Microsoft Forum > Microsoft > RAID drivers during installation issue
User Name
Password
REGISTER NOW! Mark Forums Read

sponsored links


Reply
 
1 20th April 04:49
jevon
External User
 
Posts: 1
Default RAID drivers during installation issue


Hi all,

I'm trying to install Vista (beta 2, x86) on a machine with a Promise SX4060
PATA RAID controller in it. Do I need special drivers for this, or should I
be able to use the XP ones? The only blog I've found regarding RAID driver
installation is:
http://blogs.technet.com/windowsvista/archive/2006/05/24/430001.aspx

This doesn't say anything about what version of the drivers is being used,
or what needs to be done to get the setup to "see" them.
My floppy drive is knackered so I've tried using a USB drive and burning to
a rewriteable DVD, neither of which worked.
I'm not sure if this is due to a problem with Vista (it doesn't appear to
even try and read the DVD), the drivers, or how I've got the drivers on the
USB disk/DVD (special files needed or whatever).

I've contacted Promise inquiring about Vista drivers, no reply as yet. Can
anyone shed any light?

Cheers,

Jevon
  Reply With Quote


  sponsored links


2 25th April 14:03
cf
External User
 
Posts: 1
Default RAID drivers during installation issue


Use the Windows 2003 drivers, as Vista is based on it.
It's what I do with my Promise controller, and it works fine.
  Reply With Quote
3 25th April 14:04
jevon
External User
 
Posts: 1
Default RAID drivers during installation issue


That's good news, thanks. Do I need to do anything special with the files? I
maanged to get my floppy drive working last night, but Vista wouldn't load
the drivers from the original Promise floppy, although XP does. I've read
somewhere the driver needs to be in the root directory, is that the case?

Thanks,

Jevon
  Reply With Quote
4 4th May 21:24
jevon
External User
 
Posts: 1
Default RAID drivers during installation issue


Just did some testing in a VM and it looks like the files do need to be in
the root, rather than the standard txtsetup.oem style. I'll have a play over
the weekend and report back.

Jevon
  Reply With Quote
5 4th May 21:25
gerry hickman
External User
 
Posts: 1
Default RAID drivers during installation issue


In the "root" of what??

If you mean the root of the drive which is attached to the controller it
needs a driver to be able to see, it sounds like catch-22!

Are there any docs about supplying 3rd party drivers at Vista setup
time? I'd assumed if you press the "install driver" button in the setup
program it would offer to read from CD, USB Stick, Floppy etc?

How does it work for unattended installs when you need to get the text
mode driver into the setup manifest?

--
Gerry Hickman (London UK)
  Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes




Copyright 2006 SmartyDevil.com - Dies Mies Jeschet Boenedoesef Douvema Enitemaus -
666