Mombu the Microsoft Forum sponsored links

Go Back   Mombu the Microsoft Forum > Microsoft > Windows 2003 Server (TECHNET) > Grey screen after login to 2003 TS
User Name
Password
REGISTER NOW! Mark Forums Read

sponsored links


Reply
 
1 13th July 13:48
adaml@chiptechsolutionscomibr&
External User
 
Posts: 1
Default Grey screen after login to 2003 TS


I have several installations of 2003 Server running TS. On a couple of them,
i receive a grey screen after logging in. Making the user a member of the
administrator group allows them to log in normally.

All TS users have already been added to the Remote Desktop Users group, so I
know thats not the problem. The problem is occuring on several machines, DC's
and standalone servers.

Any ideas how i can get these users out of the administrator group and
logged in???
  Reply With Quote


  sponsored links


2 13th July 13:48
vera noest mvp
External User
 
Posts: 1
Default Grey screen after login to 2003 TS


Anything in the EventLog, especially the security log?
I believe that this can happen when users have too few permissions on
the root of the filesystem.
What kind of profiles do the users have? Have you checked
thepermissions on their roaming profiles and on \Do***ents and
Settings folder on each TS?

If this doesn't help, I would download FileMon and RegMon from
http://www.sysinternals.com/. Run them as administrator (when no user
is connected), and start a TS session as a normal user.

FileMon and RegMon will show you all "access denied" errors that
occur, so that you can give your users the necessary permissions on a
file-to file or Registry subkey basis.

--
Vera Noest
MCSE,CCEA, Microsoft MVP - Terminal Server
http://hem.fyristorg.com/vera/IT
*----------- Please reply in newsgroup -------------*

=?Utf-8?B?YWRhbWxAY2hpcHRlY2hzb2x1dGlvbnMuY29t?=
  Reply With Quote
3 13th July 13:48
adaml@chiptechsolutionscomibr&
External User
 
Posts: 1
Default Grey screen after login to 2003 TS


In the security log, there were 12 succesfull audit events related to the
login. I looked them up on eventid.net and they all look normal, except there
is a event 538, a logoff audit, even though the client is still at the grey
screen.

For permission testing purposes, i have added the everyone group to the root
and given full control, and propogated to all child nodes, no luck.

All profiles are local, i even deleted a profile to let it be recreated, no
luck.

I have tried filemon and regmon, but cannot find anything relavent. I have
also added everyone full control to the registry for testing.
  Reply With Quote
4 13th July 13:48
hal berenson
External User
 
Posts: 1
Default Grey screen after login to 2003 TS


Is this consistent on a per user basis? That is, do the users see it 100%
of the time (on all or some servers). Or are different users seeing it
intermittently?

--
Hal Berenson, President
PredictableIT
Phone: 805-212-1024 ext 101
hberenson@predictableit.com
Helpdesk: 805-212-1024 ext 1


"adaml@chiptechsolutions.com"
  Reply With Quote
5 13th July 13:48
adaml@chiptechsolutionscomibr&
External User
 
Posts: 1
Default Grey screen after login to 2003 TS


100% of the time for users who are not in the adminisrators group, across the
board.
  Reply With Quote


  sponsored links


Reply


Thread Tools
Display Modes




Copyright 2006 SmartyDevil.com - Dies Mies Jeschet Boenedoesef Douvema Enitemaus -
666