Mombu the Programming Forum sponsored links

Go Back   Mombu the Programming Forum > Programming > Trouble installing from CPAN
User Name
Password
REGISTER NOW! Mark Forums Read

sponsored links


Reply
 
1 14th April 04:34
bob mortimer
External User
 
Posts: 1
Default Trouble installing from CPAN


Not sure if this is the right place to ask, if not I'll be happy to be
redirected.

I installed an updated OS recently (Mandriva 2007) and have had trouble
installing perl modules since. I initially had a lot of 'no rule to make
target' messages whether installing via CPAN or just compiling the modules
manually but got that fixed by installing the perl-devel RPM.

I'm still getting lots of trouble with it. Here's a typical error report,
but I get similar ones with every module I try to install (via cpan as
root):

All tests successful, 3 tests skipped.
Files=4, Tests=20, 1 wallclock secs ( 0.19 cusr + 0.07 csys = 0.26 CPU)
/usr/bin/make test -- OK
Running make install
Manifying blib/man3/XSLoader.3pm
Writing /usr/lib/perl5/5.8.8/i386-linux/auto/XSLoader/.packlist
Appending installation info to /usr/lib/perl5/5.8.8/i386-linux/perllocal.pod
make: *** No rule to make target `1'. Stop.
/usr/bin/make install 1 -- NOT OK

I've tried trawling Google and Google Groups but haven't found any
solutions. Any ideas appreciated.

--
Regards,

Bob
  Reply With Quote


  sponsored links


2 14th April 04:35
paul lalli
External User
 
Posts: 1
Default Trouble installing from CPAN


First thought is that it looks like CPAN.pm is erroneously giving an
argument of 1 to the `make install` command. From your CPAN shell,
type:
o conf make_install_arg

If that shows you a [1], you need to clear that argument:
o conf make_install_arg ""
o conf commit

Otherwise, is it possible that whatever the command to `make` is in
CPAN is actually an alias for something like "/usr/bin/make $1 1" ?

Paul Lalli
  Reply With Quote
3 14th April 09:05
bob mortimer
External User
 
Posts: 1
Default Trouble installing from CPAN


cpan> o conf make_install_arg make_install_arg [1]


Yep, that did it and all seems to be working nicely again :-)

Thanks very much Paul, much appreciated.

--
Regards,

Bob
  Reply With Quote


  sponsored links


Reply


Thread Tools
Display Modes




Copyright 2006 SmartyDevil.com - Dies Mies Jeschet Boenedoesef Douvema Enitemaus -
666